Elhagyatott, kísértetjárta kastély lett a Titanicon elhunyt család egykori otthona

Forrás: AFP -
videó Titanic elhagyatott kastély
1912. április 14-én sülyedt el a Titanic, a tragédia rengeteg áldozatot övetelt, teljes családok hunytak el. Az óceánjárón utazó családok otthonai sok esetben a mai napig üresen állnak, szinte érintetlenek maradtak.

Úgy tűnik, mintha ezek az elhagyatott otthonok csak arra várnának, hogy gazdáik hazatérjenek, ugyanakkor amolyan időkapszulaként mutatnak pillanatképet az elhunytak életéről, arról a pillanatról, amikor elindultak otthonról a Titanicra, arra számítva, hogy a nagy utazás után visszatérnek. Az asztalon edények, vacsorára megterítve, az ágyak még mindig szépen megvetve, és bár vastag porréteg lep be mindent, egyértelmű, hogy egykor gyönyörű lakhelyek voltak. S hogy miért nem foglalta el senki, miért nem költözött be valaki, akinek nincs saját otthona? A kísértetektől való félelemnek van ilyen visszatartó ereje, ami viszont a városkutatóknak kedvez. 

A TikTokon pimpmycamel osztott meg videót egy ilyen, Franciaországban található kastélyról, amely Engelhart Cornelius Østby, egy első osztályon, a lányával, Helennel együtt utazó utas tulajdona volt. Helen túlélte a tragédiát, az apja nem. 

A Bourgogne-Franche-Comte régióban található neoreneszánsz stílusú kastély 1868-ban épült, több mint 100 szoba és több mint 20 hálószoba található benne. Az épület első emeletén egy privát kápolna is található. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.